mandag 15. oktober 2012

Å fange maten selv... (en musehistorie)


Nåja, fange og fange.. Det er vel mer stjeling som foregår på kjøkkenet mitt om dagen. Eller... Leon forsyner seg selv av sin egen mat. Hull i posen har han laget selv, og det er stort nok til å få hele hodet igjennom. Det virker som om maten inni posen smaker mye bedre enn den som har kommet i skåla...!Etterpå er det deilig å ta seg en strekk på sofaen.

En aldri så liten middagslur:)
***

Apropos fange - For noen uker siden kom Leon hjem med ei mus
Ei levende mus...!
Uff ja, nå er ikke jeg så glad i mus, og ihvertfall ikke pipende mus, inne!
Leon hadde tydeligvis ikke tenkt å spise musa, så jeg fant ut at jeg måtte drepe det stakkars dyret...! (musa altså) Men hvordan? Å drepe ei mus er ikke akkurat det samme som å knerte en veps i vinduskarmen, liksom. Så en sammenrullet avis ble raskt utelukket.
 Hmmm, hva er kraftig og tungt nok? Hva har jeg for hånden?

Etter mye vurdering fram og tilbake, mens jeg gjemte meg i stua, med høyt volum på radioen (for å slippe å høre pipene fra den stakkars musa som Leon brukte som leketøy), falt valget på ei tom vinflaske... Ja, jeg vet det høres brutalt ut, men det virket enda mer brutalt å la ei stakkars mus pines til døde! Da jeg kom ut i gangen - hvor musa lå helt stille og Leon lå stolt ved siden av - og nærmet meg med vinflaska, viste det seg at det fortsatt var ganske mye liv i musa, synet av meg fikk henne iallefall til å kvikne til! Så da løp hun og gjemte seg innimellom noen sko, og det fikk fart på situasjonen; Leon var snart i gang med jakten og jeg ropte lettere hysterisk at han måtte slutte, eller iallefall drepe musa på ordentlig!

Ufff! Jeg ringte hjem til pappa, men han forsto visst ikke helt alvoret i situasjonen, for han bare lo. Men da han til slutt forsto at dette var ganske alvorlig for meg, foreslo han å fange musa i en pose (!) for så å slippe den ut.
Det ble ikke en pose, men en tom isboks som ble løsningen. Og utrolig nok greide jeg å fange musa inni den. Leon ville gjerne være med inn i boksen, men det fikk jeg avverget.
Musa ble sluppet ut i det fri. Puh, det endte godt denne gangen - forhåpentligvis var musa bare litt forskrekket og forvirret og kom seg fort hjem til musefamilien sin. Eller som pappa så fint sa; `når den kommer ut blir den nok tatt av dage av noen andre`...!
Men ikke av meg altså!
(jeg er fra Nord-Norge, så JA, det heter `musa`)

Heldigvis har ikke Leon kommet hjem med flere levende dyr etter denne episoden.
Håper bare det fortsetter sånn.
Men jeg må si at jeg er litt imponert over at pusen greier å komme seg opp tre etasjer med ei levende mus i munnen...!


FIN ny uke til deg!
english:
a little story about the day my cat brought home a live mouse...

11 kommentarer:

 1. Verdens vakreste pus !!! :-)
  Klem fra Camilla, Sofie og Petter

  SvarSlett
 2. hahaha, så morsom historie:)) * jeg ler godt for jeg kjenner meg så godt igjen:))*

  Herlig katte du har altså, fiiine bilder!
  Så gøy at du er med på gi borten min, masse lykke til!
  .... og....takk for kommentarer hos emg! Uff, har vært litt dårlig med å kommentere tilbake til deg:( Men, nu er det slutt på det!:)))

  God klem til deg!
  *vi sier musa vi, og, hihi*

  SvarSlett
 3. Hehe, har hørt noen lignende kattehistorier før, og det går meg til å være glad for at vi har hund! :-P
  Blant annet har de kommet inn med fugler som plutselig våkner til liv og begynner å fly hysterisk rundt i huset. Skrekk!
  Det ser i hvert fall ut som at Leon'n din har det veldig godt. Veldig pen er han også:-)
  Håper du har hatt en ellers fin start på ny uke. Klem fra meg

  SvarSlett
 4. En ting er sikkert at den katten har næringsvett:)Her er det ingenting som stopper he he
  fin dag til deg,og så håper jeg du slipper flere mus på besøk:)
  klemklem

  SvarSlett
 5. Hehehehe, det var litt av en hendelse du! Syns jeg ser dere alle tre ;) Så bra du slapp å drepe musa da, for sånt er jo ikke akkurat hyggelig.. Jeg syns nå mus kan være søte jeg da :) Nala gjorde det samme stuntet på hytta faktisk, kom bort til foreldra mine med en levende mus, for så å bare slippe den. Da gadd hun ikke mer liksom ;) Katter er noen rare jegere, hehe.
  Leon han slutter aldri å overraske, så lur han er som har laget hull i matposen (i hvert fall lurt for han), det er en meget selvstendig katt du har i hus ja :D

  Ha en fortsatt fin tirsdag, både du og han derre selvforsynte herremannen, hihi ;D Klem

  SvarSlett
 6. Han Leon sluttar visst ikkje å overraske, hehe:)
  Fin kveld til dåke begge!

  SvarSlett
 7. Huff, så ekkelt, nei da er det noe annet med Kira:) Hun piner ikke dyr;) Det er jo i kattens natur, men ekkelt allikevel:) Bra du slapp å ta livet av musa da, Janniche:) Ønsker dere fine dager begge to:) Søt når han står der med hodet inni posen:)
  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 8. uff, dette ser eg levande for meg:)
  det er så gøy med katt, men den trangen dei har til å fange og terorisere mus er utrulig kjipt! eg har opplevd det ein gong også.

  God kveld:)

  SvarSlett
 9. Hehe herlig historie, tror ikke jeg hadde vært særlig høy i hatten jeg heller. Kan tro Leon var stolt over å vise fangsten sin til matmor hehe.

  Fin dag til deg!

  SvarSlett
 10. Hei på dæi!
  Hehe måtte flire litt for mæi sjøl no asså. SÅ dæi for mæi med vinflaska på jakt etter musa....:D Men godt du fikk den ut til sutt da. Æi hadde nok fådd helt panikk og måtte nok ringt på hos naboen for å få hjelp trur æi. E livredd for mus.
  Søte pusen som snik til sæi mat sjøl fra kattematposen:)
  Kos dæi masse

  SvarSlett
 11. Så flink! Ja, maten i skåla smaker alltid kjipast. Vår katt fisker ut ein og ein bit før hos spiser den frå gulvet. Ho er ein litt meir fluffete utgåve enn din, men like kvit og vakker:)

  SvarSlett

Blir veldig glad for en liten kommentar! Takk! :-)

Related Posts with Thumbnails